jueves, 15 de mayo de 2008

FIRA D'ART SWAB'08




Aquest vespre s'inaugura, a les Drassanes de Barcelona, la segona edició de la Fira d'art contemporani Swab, que ens portarà l'art emergent de 34 galeries d'arreu del món, i estarà oberta fins diumenge. Swab, que estarà oberta al públic de divendres a diumenge, és una iniciativa totalment privada impulsada per l'arquitecte i col·leccionista Joaquín Díez-Cascón, amb la col·laboració de la seva filla Marina i de Fernando Rial, que ha dissenyat l'espai. L'arquitecte feia anys que, passejant-se per les fires internacionals, es preguntava per què Barcelona no podia comptar amb un certamen firal d'art contemporani.


Swab -que al·ludeix a la paraula anglesa Swap, que vol dir intercanvi però amb la b de Barcelona- té, doncs, una clara vocació internacional, ja que el 80% de les galeries són de fora. Els organitzadors també pretenen difondre el col·leccionisme però, a més, serà possible trobar-hi obres d'art a preus assequibles.


La fira, que ha comptat amb ajuts de la Generalitat, l'Ajuntament i la Diputació, posarà l'accent sobretot en la pintura i el dibuix, però també hi haurà escultura, instal·lació i fotografia. De Catalunya participaran les galeries Iguapop, ADN, Mito, Cadaqués Dos i Sicart.

No hay comentarios: