domingo, 7 de marzo de 2010

Mercè Bessó inaugura "Anna".



Ahir a la tarda l'alcalde de Reus Lluís Miquel Pérez, el regidor cap de l'Àrea de Via Pública, José Magrazó, la regidora cap de l'Àrea de Cultura, Empar Pont i la regidora cap de l'Àrea de Participació i Ciutadania, Pilar Pérez i jo mateixa, vam inaugurar l'escultura "Anna".
Com a artista que soc, estic molt contenta de l'oportunitat que m'han donat de poder tenir aquesta escultura a la plaça Lluís Domènech Montaner.
El nom d’Anna ens fa observar una curiositat: A N N A. Es pot llegir d’esquerra a dreta i de dreta esquerra i no canvia el seu sentit. Això ho interpreto com la dualitat unificada. El principi i la fi, la fi i el principi, de fora endins, de dins enfora, de l’interior de l’artista a la forma, de la forma a l’interior de l’espectador...
”Anna” i el concepte de la meva escultura parteix d’aquesta dualitat materialitzada en el bronze que la configura i li dóna forma.
Quan treballo al taller ho faig des de l’interior de mi mateixa projectant cap a l’exterior. La forma és el resultat d’un treball que es produeix en el fons de l’ànima de l’artista i que surt enfora en forma d’escultura. La forma parla amb el llenguatge del silenci. La forma parla cap a fora essent projecció de l’interior, d’una força invisible que es materialitza a la superfície de l’escultura. Amb la seva contemplació per part de l'espectador s'inverteix el procès i va de fora a l'interiror de qui sap contemplar i captar la força que ha fet nèixer l'obra.

No hay comentarios: